Loading... Please wait...

Vårt Nyhetsbrev


Nya sändningstillstånd i marknätet

Inlagt 17th Jan 2017 @ 1:33 PM

Nya sändningstillstånd i marknätet

Boxer får tillskott av 7 nya kanaler! Den 31 mars meddelade Myndigheten för radio och tv (MRTV) Boxer och allmänheten vilka kanaler som får tillstånd att sända i marknätet mellan 1 april 2014 och 31 mars 2020. De flesta kanaler fortsätter sända som vanligt, och 4 stycken försvann ur utbudet redan 1 april eftersom de då inte längre hade tillstånd att sända. 7 nya kanaler fick sändningstillstånd och vi ser fram emot att kunna erbjuda dem till våra kunder.

Vad händer nu?

Förhandlingar pågår nu med de nya kanalerna som fått tillstånd för att så snabbt som möjligt kunna erbjuda dessa i vårt kanalutbud. Kanaler som redan är igång med sina sändningar är History, BBC Knowledge och Aliazeera. Horse1 kommer börja sända senast 1 maj medan de övriga kanalerna dröjer lite längre.

Här är de nya kanalerna som har fått tillstånd:

Kanalerna som redan har börjat sända

För att få in vissa av kanalerna kan du behöva göra en kanalsökning. Det är också så att vissa kanaler sänder i en teknik som kräver en viss typ av mottagare. Exempelvis HD-kanaler kräver en mottagare med stöd för HD för att kunna visas. Om du har problem med att se kanalerna är du välkommen att ringa oss på 0771- 21 10 00 så hjälper vi dig.

 

Horse1

Horse1 är den första svenska TV-kanalen för hästälskare. De visar bästa utländska serierna, dokumentärerna och internationella tävlingarna. De gör också spännande och inspirerande TV-program om hästar, ryttare och tävlingar runt om i Sverige. Kanalen ligger på kanalplats 39.

BBC Knowledge

Här visas dokumentärer från ett av världens ledandeTV-bolag. Kanalen visar allt från prisbelönade dokumentärer om vår värld, intervjuer och biografier till motormagasinet Top Gear, allt presenterat av experter inom respektive område. Kanaler ligger på kanalplats 37.

History

History sänder dokumentärer om från både förr och nu. Här delar personer med sig av sina berättelser och livsöden, där gränser skjuts till det yttersta, strider vinns och förloras och nya fakta och rön upptäcks. Kanalen ligger på kanalplats 16.

AlJazeera

Engelskspråkig nyhetskanal från Mellanöstern. Kanalen sänder ifrån Doha, Kuala Lumpur, London och Washington. Kanalen ligger på kanalplats 38.

 

Övriga förändringar hos Boxer

TV4 Sport blir TV12 och TV4 Sport Xtra blir "nya TV4 Sport. Samtidigt stuvar kanalerna om i tablån. I samband med ändringarna blir TV4 Sport HD-kanal i marknätet. Läs mer om förändringarna här.