Loading... Please wait...

Vårt Nyhetsbrev


Förbättrad FM-mottagning för Sveriges Radio i Väddö

Inlagt 28th Apr 2020 @ 9:34 AM

Teracom - Förbättrad FM-mottagning för Sveriges Radio i Väddö

Förbättrad FM-mottagning för Sveriges Radio i Väddö

Den 6:e mars startade Teracom utsändningar av Sveriges Radios programkanaler P1, P2 och P3 i Väddö. Syftet är att förbättra befintlig mottagning och kvalitet med nya frekvenser och nya sändare. Cirka 7 000 hushåll i Roslagen kommer därmed få bättre mottagningsmöjligheter.

I samband med kontinuerlig översyn av sändarnätet för analog ljudradio har Sveriges Radio beställt en utökning med nya sändare för kanalerna P1-P3 i Väddö Elmsta. Sedan tidigare sänder P4 Stockholm från denna mast som nu alltså ökas med ytterligare tre kanaler. De tekniska förutsättningarna för utökningen är givna av frekvenstillståndet utfärdat av Post- och Telestyrelsen. Sveriges Radio är en viktig del av samhällets krisberedskap och P1-P4 ska nå ut 99,8% av befolkningen. Förbättringen innebär att cirka 7 000 hushåll ges möjlighet till bättre mottagning av Sveriges Radios kanaler P1-P3.

- Teracom arbetar ständigt tillsammans med Sveriges Radio för att förbättra FM-sändarnätet på ett sådant sätt att det kommer radiolyssnarna till del, säger Per Borgå produktchef radio på Teracom.

De nya frekvenserna i Väddöområdet är:

  • SR P1 96,4 MHz
  • SR P2 93,6 MHz
  • SR P3 97,5 MHz

Sedan tidigare finns:

  • SR P4 Stockholm 94,7

På Teracoms hemsida kan du ange din adress och se om du nås av sändningarna från de nya sändarna, vilka frekvenser som rekommenderas för bästa mottagning och annan information för att få bästa möjliga mottagning. https://www.teracom.se/privat/radio/